Pressemeddelelse

Disse sommerfejl giver travlhed hos SOS Dansk Autohjælp

Ups. Benzin i dieseltanken eller et sæt bilhjul godt begravet i sand. SOS Dansk Autohjælp ser tilbage på en sommersæson, hvor de knap 3.000 gange rykkede ud til bilister, der enten havde tanket forkert eller var kørt fast på stranden.

Hos SOS Dansk Autohjælp oplever man hvert år, at der er to slags fejl, som bilister i højere grad begår om sommeren end resten af året:

- Vi ser hver sommer en stigning i antallet af bilister, der enten tanker benzin på dieselbilen eller kører ubehjælpeligt fast på stranden, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher.

Fra 1. juni til 31. august i år hjalp SOS Dansk Autohjælp knap 3.000 gange uheldige bilister efter en fejltankning eller en fastkørsel på stranden. I sommerperioden tiltrækker de brede sandstrande mere trafik end resten af året, mens forklaringen på fejltankningerne kan være lidt sværere at få øje på:

Flere biler øger risikoen
- Nogle familier har to biler, og mens man måske kører i en mindre benzindreven bil til hverdag, er det den større dieselbil, der bruges til bilferien. Ofte køres der også længere stræk i sommerferien, så bilisterne er måske ovenikøbet trætte og uopmærksomme under tankningen, forklarer Anette Bjørn Juncher.

Er skaden sket, og man har tanket benzin i en dieselbil, er det vigtigt at ringe efter hjælp, så snart fejlen opdages. Man skal ikke starte bilen, da det forkerte brændstof kan skade motoren.

Udover fejltankninger og fritrækninger, er det punkteringer og starthjælp, som SOS Dansk Autohjælp oftest hjælper med i løbet af sommerperioden.

Kontaktinformation:
Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef, SOS Dansk Autohjælp: 5118 6085