Pressemeddelelse

Lav sol og tæt trafik giver risiko for uheld

Lav efterårssol blænder bilisterne. Hold afstand på vejene og hold ruderne rene, lyder rådene fra SOS Dansk Autohjælp.

Solen er en velkommen gæst i efterårsmånederne. Men det er samtidig en årstid, hvor solen står lavere på himlen og dermed blænder bilister. Særligt om morgenen og sidst på eftermiddagen, udgør lav sol og tæt trafik en uheldig cocktail.

- Vi ser hvert år, når solen står lavt, at vi har flere assistancer, hvor bilister enten kører op i bilen foran eller overser andre trafikanter, fordi bliver blændede af solen. Det skal tages alvorligt, og vi kan ikke opfordre nok til at holde afstand og skærpe opmærksomheden, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher fra SOS Dansk Autohjælp.

Bratte opbremsninger skaber uheld
Jesper Rebsdorf er distriktschef for SOS Dansk Autohjælp i Sydjylland, og han forklarer, at det kan medføre farlige situationer, når solen blænder – særligt på motorvejene:

- Når solen blænder, ser vi typisk flere bratte og hårde opbremsninger. Det kan være farligt, særligt på motorvejen, hvor hastigheden er høj. Derfor er råd nummer et, at man sørger for at holde ekstra god afstand, så man undgår sammenstød.

Derudover anbefaler Jesper Rebsdorf, at bilister er omhyggelige med at holde ruder og spejle rene:

- Beskidte ruder mindsker udsynet og øger risikoen for at overse trafikanter eller forhindringer på vejene. Så det er vigtigt både at holde vinduerne rene og pudse spejle, så man undgår genskin, siger Jesper Rebsdorf.

SOS Dansk Autohjælps gode råd ved lav sol:

• Hold afstand og vær opmærksom i trafikken
• Holde ruder og spejle rene
• Hav solbriller klar i bilen
• Husk sprinklervæske
• Tjek om vinduesviskerne er i god stand

Kontaktoplysninger:
Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef, SOS Dansk Autohjælp, 5118 6085