Sommer og sol betyder strandede biler

Når vejret er godt i juli, er der fast arbejde til SOS Dansk Autohjælp i Nordjylland med at hjælpe strandede bilister fri af sandet langs Vestkysten.

Lasse Simonsen, der er stationsleder i Nordjylland, fortæller, at der kan være bud efter SOS Dansk Autohjælp flere gange om dagen, når der er strandvejr i højsæsonen i juli.

- Rigtig mange bilister kører fast i sandet på strandene. Hvis man ikke er meget rutineret, kommer man let til at sidde fast i det løse sand på stranden, siger Lasse Simonsen.

Det er strandene langs Vestkysten, som Rødhus, Blokhus, Tranum, Løkken, Tværsted og Ejstrup, der udfordrer sommergæsterne.

Hvis man vil undgå at sidde fast i sandet, skal man holde sig til at køre der, hvor det er tydeligt, at sandet i forvejen er kørt godt til, så det er fast og fladt. Derudover er det en god ide at lade være med at køre bilen helt ned til vandkanten:

- Vi fraråder, at man kører helt ned til vandkanten, hvor sandet er vådt, og der kan forekomme kviksand, siger Lasse Simonsen.

SOS Dansk Autohjælp opfordrer i det hele taget til ekstra skærpet opmærksomhed, hvis man vil køre i bil på stranden:

- Vejr og vind betyder, at det kan være forskelligt fra dag til dag, hvor der ligger løst sand og sanddriver, siger Lasse Simonsen.

Skulle uheldet være ude, er det til stor hjælp for SOS Dansk Autohjælp, hvis man kan oplyse strandnummeret. Det er anført på grønne skilte, der er placeret nær klitterne.

Gode råd til kørsel på strand:

  • Kør kun der, hvor sandet i forvejen er kørt fladt og fast
  • Undgå at køre helt ned til vandkanten
  • Parker ikke bilen uden opsyn
  • Vær opmærksom på tidevand
  • Husk fartgrænsen på 30 km/t
  • Læg mærke til strandens nummer
  • Sidder du fast? Tilkald SOS Dansk Autohjælp på 7010 8090


Kontaktinformation:
Vagtcentralchef, SOS Dansk Autohjælp, Anette Bjørn Juncher: 5118 6085