Sommervejr sætter biler på prøve

Strandene på Vestkysten tiltrækker turister, og når vejret ikke er til en tur i bølgerne, lader mange sig friste af en køretur på de brede flade strande. SOS Dansk Autohjælp har travlt med at trække strandede bilister fri.

Hvert år i ferieugerne er tendensen tydelig: Danske og udenlandske turister kører bilen ned på strandene langs vestkysten. Og sådan en køretur ender let med, at man sidder fast i sandet.

- Selv om den danske sommer indtil videre ikke har budt på klassisk strandvejr, har vi mange opkald fra bilister, der kører fast på strandene ved Vesterhavet, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher.

Det er hele vejen langs den jyske vestkyst, at der er gang i fritrækningerne. Er man hverken lokalkendt eller har erfaring med at køre på sand, kan man let komme galt afsted. Fastkørslerne sker typisk på grund af kørsel på løst sand, eller fordi man har parkeret sin bil på et vådt underlag, hvor den kan synke i.

Lad aldrig bilen stå uden opsyn
- Vi opfordrer til, at man er opmærksom, hvis man vil køre bilen ned på stranden. Man bør tjekke de lokale tidevandsforhold, særligt hvis man er ved Vadehavet, hvor mange bliver overraskede af tidevandet. Og man skal aldrig lade sin bil holde på stranden uden opsyn, siger Anette Bjørn Juncher.

Derudover gør SOS Dansk Autohjælp opmærksom på, at sand og saltvand ikke er bilens yndlings-cocktail. Sandkorn kan medføre mislyd fra bremserne, og har bilen stået delvist under vand, kan den få rust og vandskader.

 

 

Kontaktoplysninger:
Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef SOS Dansk Autohjælp: 5118 6085

Ring til SOS Dansk Autohjælp, hvis du er i tvivl
Som kunde hos SOS Dansk Autohjælp kan du altid ringe og få professionel hjælp. Mange gange kan problemet løses over telefonen, da vores teknikere har indgående kendskab til de mange bilmærker. Viser det sig, at problemet ikke kan løses over telefonen, sender vi en autoredder ud med det samme.

Kom trygt afsted på bilferien, læs mere om SOS Dansk Autohjælp og bestil et abonnement her

Køb abonnement