Pressemeddelelse

Kolde vintermorgener: Sådan hjælper du batteriet på vej

Kolde morgener betyder ikke kun glatte veje og frosne forruder. Kulden tager også livet af mange bilbatterier. SOS Dansk Autohjælp hjælper hver vinter tusindvis af bilister med strøm til bilen og giver her nogle gode råd til at undgå et fladt batteri.

Det er en frustrerende følelse, når bilen ikke vil starte, og lige nu drejer mange danskere forgæves nøglen på grund af et fladt batteri. SOS Dansk Autohjælp hjælper hvert år tusindvis af bilister med at starte bilen, og kurven er klart stigende i vinterperioden.

- Nu og de næste måneder er det højsæson for starthjælp. Det hænger sammen med, at batteriets kapacitet falder markant i takt med temperaturen, og samtidig bruger bilisterne mere strøm til varme, forklarer Sven Riggelsen, der er vagtchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Tænk på elforbruget

Han råder bilisterne til at tænke over, hvordan man bruger bilen, når det er koldt.

- Selvom det kan have betydning for komforten på køreturen, er det vigtigt at undgå, at sædevarme, blæser og el-bagrude kører på fuldt tryk hele turen. Det betyder nemlig, at bilens generator kun lige netop producerer strøm nok til selve elforbruget, men ingenting til batteriet. Og så er batteriet med al sandsynlighed for fladt til at kunne starte bilen næste gang, fortæller Sven Riggelsen.

 

Selvom det kan have betydning for komforten på køreturen, er det vigtigt at undgå, at sædevarme, blæser og el-bagrude kører på fuldt tryk hele turen.
- Sven Riggelsen, Vagtchef

Må man selv starte bilen?

Selvom SOS Dansk Autohjælp hurtigt kan være fremme med et nyt batteri eller strøm til det gamle, kan det være fristende selv at tage fat, når bilen ikke vil starte. Men vælger man den løsning, er det vigtigt at vide, hvad man gør.

- Man skal ikke forsøge at skubbe bilen i gang, da nyere biler slet ikke kan starte uden strøm. Derimod kan startkabler og strøm fra en anden bil være en mulighed. Her skal man blot sørge for, at den anden bil er startet, og at din egen er slået helt fra tænding, når kablerne sættes på, forklarer Sven Riggelsen.

To tricks til batteriet

Kører man ofte korte ture, er det en god idé at købe en impulslader og klemme den på bilbatteriet 3-4 gange i løbet af vinteren. Og gerne i en weekend, hvor det kan stå med lader på i et døgns tid. Er uheldet alligevel ude, giver Sven Riggelsen her et trick til at vække batteriet, hvis motoren er tæt på at starte, når nøglen drejes.

- Før man drejer nøglen fem gange i træk, er der en sidste ting, man kan prøve: Tænd parkeringslyset i et minuts tid, sluk lyset igen, vent fem minutter, og prøv så at starte igen. Nogle gange lykkes det, men der er ingen garanti. Under alle omstændigheder skal man tage det som en påmindelse om, at batteriet skal lades helt op eller måske skiftes.

For yderligere information, kontakt venligst

Sven Riggelsen, vagtchef hos SOS Dansk Autohjælp, tlf. 65 38 31 00
Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp, tlf. 51 18 60 85

Brug for hjælp?

Brug for hjælp? Lad os ringe dig op

Eller ring til os på 7010 8092

(man-tors: kl 8.00-15.00 og fre: kl 08.00-14.00)