Bilferie i Danmark: Forvent tæt trafik på vejene

Selvom rejser til udlandet så småt er kommet indenfor rækkevidde, vil mange danskere sandsynligvis holde sommerferie i Danmark i år. Forvent tæt trafik på vejene, lyder det fra SOS Dansk Autohjælp.

Det kan betale sig at forberede sig på, at de danske motor- og landeveje bliver tæt befærdede i sommerhøjsæsonen i år. Knap hver anden dansker, der forventer at tage på sommerferie i 2021, planlægger at holde ferie indenfor landets grænser. Det viser en analyse, som Visit Denmark har lavet.

- Vi anbefaler, at man planlægger rejsen, så man så vidt muligt undgår at skulle køre de lange stræk på de helt store trafikdage, som typisk er lørdage i juli, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef, SOS Dansk Autohjælp.

Man kan finde hjælp til at planlægge sine rejsedage ved at bruge Trafikstyrelsens prognoser på www.trafikinfo.dk

Gør din kør-selv-ferie i elbil til en succes med disse gode råd.

Er du i tvivl om, hvordan du får vejhjælp til din campingvogn? Læs om vores abonnement her.

Forberedelser kan redde ferien
SOS Dansk Autohjælp er klar til at rykke ud i sommerlandet, når bilerne strejker, punkterer, sidder fast eller har fået det forkerte brændstof fyldt i tanken.

Lige som det er tilfældet resten af året, er punkteringer og starthjælp også de mest typiske assistancer i sommerperioden. Til gengæld er fritrækninger af biler på strande og tankning med forkert brændstof deciderede sommerklassikere.

Hvis man vil hjælpe sig selv bedst muligt, bør man forberede sin bilferie i Danmark lige så nøje, som hvis man skulle køre bilen sydpå:

- Selvom man ikke skal køre på den tyske Autobahn, er det en rigtig god ide at give bilen et servicetjek. Det er heller ikke sjovt at gå i stå på den fynske motorvej, siger Anette Bjørn Juncher.

Hvordan rengør du din bil indvendigt? Få alle svarene her.

Forbered bilen til kør-selv-ferie:
• Giv bilen et grundigt eftersyn og tjek om bremser og dæk er i god stand, og om oliestanden er i orden
• Tjek airconditionanlægget inden afrejse. Hvis det ikke kan køle, eller der er lugtgener anbefales en tur på værksted
• Medbring gerne et reservehjul – det kan spare mange timer i tilfælde af punktering
• Husk reservenøgle, så I har en ekstra, hvis I låser jer ude af bilen
• Tjek både aktuel trafiksituation og prognoser på www.trafikinfo.dk

Skulle uheldet være ude, kan SOS Dansk Autohjælp tilkaldes på dah.dk på mobiltelefonen – telefonens GPS viser alarmcentralen bilens nøjagtige placering.

Bliv klogere på din elbils rækkevidde med denne guide.

Gør din bilferie i Europa problemfri med denne komplette guide.

Ring til SOS Dansk Autohjælp, hvis du er i tvivl
Som kunde hos SOS Dansk Autohjælp kan du altid ringe og få professionel hjælp. Mange gange kan problemet løses over telefonen, da vores teknikere har indgående kendskab til de mange bilmærker. Viser det sig, at problemet ikke kan løses over telefonen, sender vi en autoredder ud med det samme.

Kom trygt afsted på bilferien, læs mere om SOS Dansk Autohjælp og bestil et abonnement her

Køb abonnement