Punktering

Punkteret dæk – Få hjælp her

Dækpunktering er ikke altid noget, du kan klare selv. Selvom de fleste nye biler er udstyret med dækreparationssæt, som mange kalder ”skum til punkteret dæk”, er det ikke altid den bedste løsning.

Et dækkit kan ikke altid klare punkteringen, og det kan være nødvendigt enten at få bilen nødtættet eller at få udskiftet dækket. Hos SOS Dansk autohjælp er vi altid klar til at hjælpe dig videre.

Læs her, hvad du skal bruge i hvilke situationer, når du har et punkteret bildæk, eller ring efter vejhjælp, så du kan komme hurtigt videre. SOS Dansk Autohjælp rykker ud ved punkteret dæk, uanset om du har et abonnement på vejhjælp. Du kan få akut vejhjælp ved punkteret bildæk allerede nu på 70 10 80 90.

 

Vejhjælp 70 10 80 90

Reparation af punkteret bildæk

Et fladt dæk kan skyldes mange ting – eksempelvis en skarp genstand eller at der er blevet kørt langt på varme veje i ferien eller noget helt tredje.

Hvis du har fået et hul i dækket, er der flere muligheder:

  • Et dækreparationskit og en nødlapning (husk at følge brugsanvisningen nøje)
  • Vejhjælp: Midlertidig nødtætning, udskiftning af punkteret dæk eller hele hjulet (er du det mindste i tvivl, anbefaler vi klart denne løsning, da arbejdet udføres af professionelle)

Punkteret dæk – Reparation med et lappekit

Lapning af et punkteret bildæk med det såkaldte skum – et flydende gummimateriale – foregår ved, at man fjerner den genstand, der har punkteret bildækket, sprøjter lappesprayen ind i dækket, og spreder den ud ved hjælp af tryk. Lapningsskummet fordeler sig på dækkets indre side, og man kan køre langsomt videre til en bilmekaniker eller et dækcenter.

Lappesættet må kun bruges, hvis bildækket er punkteret på slidoverfladen, dvs. det mønstrede område på dækket. Har du fået et hul i siden af dækket, må du ikke lappe det – her er du nødt til at skifte det punkterede dæk ud.

Skum til punkteret dæk kan blive for gammelt og miste sin lappeevne. Hvis du satser på at bruge et lappesæt som løsning ved hul i dækket, så bør du holde øje med forseglingsvæskens udløbsdato. Køb gerne en ny flaske skum til et punkteret dæk i god tid.

Vigtigt: Hullet skal ikke være særligt stort før lappekittet ikke virker. Derfor vil professionelle ofte foretage en nødtætning i stedet for at bruge skum. Det er også lettere ift. reparation af dækket. SOS Dansk Autohjælp kan hjælpe dig videre både ift. nødtætning eller udskiftning af det punkterede dæk.

  

Vejhjælp 70 10 80 90 

 

Et reservehjul eller et nødhjul – Udskift et punkteret dæk

Hvis der er plads i din bil, er et reservehjul (identisk med dine dæk) en smart løsning. På den måde er du altid forberedt og har mulighed for at komme hurtigt videre. Dog er der i mange biler ikke plads til denne løsning, og derfor kan et nødhjul være en løsning. Hvis du ikke kan have et decideret reservehjul med, kan du evt. medbringe et vinterdæk. Dette er fuldt ud lovligt, så længe det kun fungerer som nødhjul. Du skal derfor være opmærksom på at det er en midlertidig løsning, og du kun må køre fra skadested til værksted på dette.

 

Prisen for reservehjulsløsningen

Et standard-reservehjul med en donkraft og en hjulnøgle kan du købe til 600 – 2.000 kr. og genbruge mange gange. Når du skal have lappet et punkteret dæk eller købe et nyt, betaler du også kun for lapningen eller det nye dæk. Der er altså ikke andre omkostninger forbundet med en punktering, hvis du har brugt et reservehjul, medmindre du har kørt på et punkteret dæk i så lang tid, så fælgen er beskadiget.

 

Få hjælp ved punktering af bildæk hos SOS Dansk Autohjælp:

  • Udskiftning af hjul
  • Udskiftning af dækventiler
  • Nødtætning af et punkteret dæk, som efterfølgende kan lappes indefra på værkstedet
  • Når værksteder holder lukket: Dækudskiftning på stedet i en speciel dæk-servicebil eller på den nærmeste station. Her får du et nøddæk, som skal skiftes, når værkstedet har åbent igen.
  • Bugsering af bil til værkstedet, når det er nødvendigt.

Ring efter vejhjælp hos SOS Dansk Autohjælp – vi er der inden for en time og finder en løsning til dit punkterede dæk. Har du et vejhjælpsabonnement, er det den billigste og sikreste løsning, du kan finde. Vi tilbyder også akut vejhjælp til dig, der ikke har tegnet et abonnement til autohjælp. Har du fået et punkteret dæk? Ring til os, og få den hjælp, du behøver.

 

Vejhjælp 70 10 80 90