Punktering

Vejhjælp 70 10 80 90

Punkteret dæk – Få hjælp her

Det kan være til stor frustration, hvis man som bilist opdager, at bilens dæk er punkteret. Dækpunktering kan skyldes en række forskellige ting, eksempelvis kan et for lavt dæktryk skade dækket og øge rullemodstanden. Typisk sker punkteringer dog ved en udvendig genstand, som kan forårsage en langsom punktering.

Punkteringer er ikke altid noget, du selv kan klare. Selvom de fleste nye biler er udstyret med dækreparationssæt, som mange kalder ”skum til punkteret dæk”, er det ikke altid den bedste løsning. Det skyldes, at et dækkit ikke nødvendigvis kan klare punkteringen på længere sigt, og det kan derfor være nødvendigt enten at få bilen nødtættet eller at få udskiftet dækket.

Få professionel fritrækning og bjærgning med SOS Autohjælp.

Vi rykker ud ved punkteret dæk

Hos SOS Dansk autohjælp er vi altid klar til at hjælpe dig videre.

Vi har samlet et overblik over, hvad du skal bruge i forskellige situationer, hvis du selv fortager dækskiftet. Du har også mulighed for at få professionel hjælp ved at ringe efter vejhjælp – på den måde er du hurtigt videre.

SOS Dansk Autohjælp rykker ud ved punkteret dæk, uanset om du har et abonnement på vejhjælp. Du kan få akut vejhjælp ved punkteret bildæk allerede nu på tlf.: 70 10 80 90.

Vejhjælp 70 10 80 90

 

Reparation af punkteret bildæk

Hvis du står i den uheldige situation og har et punkteret dæk, så er der flere muligheder for at komme godt videre. Du kan vælge enten at bruge et dækreparationskit og en nødlapning – her er det blot vigtigt, at du følger brugsanvisningen nøje.

Du kan også tilkalde assistance og ringe efter vejhjælp. Her vil du have mulighed for at få en midlertidig nødtætning af dækket eller en fuld udskiftning af det punkterede dæk eller hele hjulet.

Hvis du er det mindste i tvivl, anbefaler vi sidste løsning, da arbejdet udføres af professionelle. På den måde er du sikret korrekt montering, hvis uheldet skulle være ude.

Reparation med et lappekit

Lapning af et punkteret bildæk med det såkaldte skum – et flydende gummimateriale – foregår ved, at man fjerner den genstand, der har punkteret bildækket, sprøjter lappesprayen ind i dækket, og spreder den ud ved hjælp af tryk.

Lapningsskummet fordeler sig på dækkets indre side, og man kan køre langsomt videre til en bilmekaniker eller et dækcenter.

Lappesættet må kun bruges, hvis bildækket er punkteret på slidoverfladen, det vil sige det mønstrede område på dækket. Har du fået et hul i siden af dækket, må du ikke lappe det – her er du nødt til at få udskiftet det punkterede dæk.

Skum til punkteret dæk kan blive for gammelt og miste sin lappeevne. Hvis du satser på at bruge et lappesæt som løsning ved hul i dækket, så bør du holde øje med forseglingsvæskens udløbsdato. Køb gerne en ny flaske skum til et punkteret dæk i god tid inden udløbsdatoen. På den måde er du garanteret virkningn hvis uheldet skulle være ude.

Vigtigt:

Hullet skal ikke være særligt stort før lappekittet ikke virker. Derfor vil professionelle ofte foretage en nødtætning i stedet for at bruge skum. Det er også lettere i forhold til reparation af dækket.

SOS Dansk Autohjælp kan hjælpe dig videre både ved hjælp af nødtætning eller udskiftning af det punkterede dæk.

 

Et reservehjul eller et nødhjul – Udskift et punkteret dæk

Hvis der er plads i din bil, er et reservehjul (identisk med dine nuværende dæk) en smart løsning. På den måde er du altid forberedt og har mulighed for at komme hurtigt videre.

Dog er der i mange biler ikke plads til et ekstra ordinært dæk, og derfor kan et nødhjul være en løsning. Nødhjulet er nemlig et lettere og smallere dæk, som fylder mindre i bagagerummet.

Hvis du ikke kan have et decideret reservehjul med, har du også mulighed for at bruge et vinterdæk. Dette er fuldt ud lovligt, så længe det kun fungerer som nødhjul. Du skal derfor være opmærksom på, at det er en midlertidig løsning, og du kun må køre fra skadested til værksted på dette.

 

Pris for reservehjulsløsningen

Et standard-reservehjul med en donkraft og en hjulnøgle koster typisk mellem 600–2.000 kr., afhængigt af hvilken type hjul, der købes. Til gengæld kan du genbruge det mange gange.

Når du skal have lappet et punkteret dæk eller købe et nyt, betaler du kun for lapningen eller det nye dæk. Dog kan prisen variere afhængigt af skadens størrelse samt værkstederne imellem.

Har du eksempelvis kørt på et punkteret dæk over en længere periode, kan det have beskadiget fælgen. I dette tilfælde vil denne kræve udskiftning. Men ellers er der ikke andre omkostninger forbundet med en punktering, hvis du har brugt et reservehjul.

 

Få hjælp ved punktering af bildæk hos SOS Dansk Autohjælp:

Hos Dansk Autohjælp hjælper vi gerne med:

  • Udskiftning af hjul
  • Udskiftning af dækventiler
  • Nødtætning af et punkteret dæk, som efterfølgende kan lappes på værkstedet

Når værksteder holder lukket:

  • Dækudskiftning på stedet i en speciel dæk-servicebil eller på den nærmeste station. Her får du et nøddæk, som skal skiftes, når værkstedet har åbent igen.
  • Bugsering af bil til værkstedet, når det er nødvendigt.

Vejhjælp 70 10 80 90 

Ring efter vejhjælp hos SOS Dansk Autohjælp

Vi er der inden for en time og finder en løsning til dit punkterede dæk.

Har du et vejhjælpsabonnement, er det den billigste og sikreste løsning, du kan finde.

Vi tilbyder også akut vejhjælp til dig, der ikke har tegnet et abonnement til autohjælp. Har du fået et punkteret dæk? Ring til os, og få den hjælp, du behøver.

Vi sørger for at hjælpe dig godt og hurtigt videre.