Historien om

SOS Dansk Autohjælp

Virksomheden

SOS Dansk Autohjælp blev stiftet i 1979 med det vigtige formål at yde hjælp til bilister i nød. I 1992 blev SOS Dansk Autohjælp omdannet til et aktieselskab med stationerne som hovedaktionærer. I 2012 blev SOS Dansk Autohjælp købt af SOS International og fik derefter tilføjet SOS foran Dansk Autohjælp. 

SOS International har vejhjælpsnetværk i hele Norden og er derfor én af de førende vejhjælpspartnere i Norden. SOS International leverer vejhjælp på vegne af forsikringsselskaber og bilproducenter mv. SOS Dansk Autohjælp tilbyder abonnementer og vejhjælpsløsninger til private såvel som virksomheder.

Læs om SOS International

 

Stationerne

Vi leverer vejhjælp i samarbejde med mere end 20 SOS Dansk Autohjælp-stationer, som tilsammen dækker hele landet.   

Den samlede vognpark tæller i omegnen af 350 specialbyggede redningskøretøjer, som alle køres af rutinerede autoreddere. I de store byer har vi teknikerbiler, der betjenes af faglærte teknikere, der kan hjælpe nødstedte bilister på stedet. Vi har for eksempel en teknikerbil med dækapparat, så vi kan montere et nøddæk, så kunden selv kan køre videre til værksted, og en teknikerbil med en mobil lader til elbiler, der er kørt tør for strøm.

 Vi har ca. 400 reddere på stationerne. Ud over de lovpligtige kurser, arrangerer vi løbende kurser for alle vores reddere for at øge deres faglige kompetencer. Eksempelvis tilbyder vi et kursus i sikker håndtering af elektriske biler.

Medarbejderne

På vores 24/7/365 alarmcentral arbejder mellem 150 og 220 medarbejdere alt afhængig af sæson. Hver dag assisterer vi bilister i hele Danmark. Vi assisterer også i udlandet - fra Europa til Rusland, Marokko og Tyrkiet.

Vi besvarer ca. 600.000 opkald om året og alle vores medarbejderne er uddannet til og specialiseret i at imødekomme de enkelte kunders behov. For eksempel har vi mange forskellige sprogkompetencer og vi har et teknisk team, der uddanner vores medarbejdere og som yder teknisk support over telefon.