Punkteret? Sådan kommer du hurtigt videre

I efterårssæsonen står punkteringer bag femte henvendelse til SOS Dansk Autohjælps vagtcentral. Med nogle få forholdsregler kan du undgå at bruge for meget dyrebar tid på et fladt dæk.

Efterår er højsæson for punkterede bildæk, fordi den ekstra mængde regn, der falder, medfører småsten og grus på vejene, som kan ødelægge bilens dæk. Er uheldet ude, og står du med et fladt hjul på landevejen, kan SOS Dansk Autohjælp hjælpe dig videre. Men med nogle forberedelser kan du selv være med til at afgøre, hvor hurtigt, du kan komme videre:

Reservedæk og nødhjul
Mange er ikke klar over, at der måske ligger et reservedæk i bilen. Biler af ældre dato har ofte et ekstra dæk gemt i bilen, men SOS Dansk Autohjælp oplever, at nogle bilejere ikke er klar over det. Reservedækket vil typisk være fastspændt under bilen eller ligge i et skjult rum nederst i bagagerummet.

Har din bil ikke et reservehjul, kan et vinterdæk bruges som nødhjul. Et nødhjul må kun bruges til at køre fra skadested til værksted.

Lappekit
Nyere biler har typisk et dækreparationskit i bilen. Lappekittet består bla. af skum, der sprøjtes ind i dækket. Det er vigtigt, at lappesættet kun bruges, hvis dækket er punkteret på slidoverfladen – altså det mønstrede stykke af dækket. Huller på siden af dækket må ikke lappes med skum. Nødlapningen er kun egnet til at køre videre til værksted eller dækcenter.

Hold i øvrigt øje med, om lappekittet har overskredet sin udløbsdato.

Brug ikke skum til større huller
Lappekit kan kun bruges til at reparere små huller i dækket. Er der tale om et større hul, er der brug for en nødtætning. Det kan være svært for ikke-professionelle at vurdere, om der er behov for en nødtætning eller skum. Med et opkald til SOS Dansk Autohjælp kan du få professionel vejledning.

Er du i tvivl? Ring til SOS Dansk Autohjælp
Står du med en punktering går du ikke galt i byen ved at ringe til SOS Dansk Autohjælp og få professionel hjælp. Hvad enten bilen har brug for en nødtætning, en udskiftning af det punkterede dæk eller hele hjulet, kan vi hjælpe dig videre.

Kør sikkert gennem efteråret – læs mere om abonnement på vejhjælp hos SOS Dansk Autohjælp her:

Ring til SOS Dansk Autohjælp, hvis du er i tvivl
Som kunde hos SOS Dansk Autohjælp kan du altid ringe og få professionel hjælp. Mange gange kan problemet løses over telefonen, da vores teknikere har indgående kendskab til de mange bilmærker. Viser det sig, at problemet ikke kan løses over telefonen, sender vi en autoredder ud med det samme.

Kom trygt afsted på bilferien, læs mere om SOS Dansk Autohjælp og bestil et abonnement her

Køb abonnement