Pressemeddelelse

Udsigt til strandede turister på Fyn

Vejrudsigten lover strandvejr i juli. Det betyder, at SOS Dansk Autohjælp har udsigt til assistancer til bilister, der kører fast i det fine fynske sand.

Hvert år, når sommeren kommer med varmegrader og solskin, lader danske og udenlandske turister sig friste til at køre bilen ned på stranden. Og hvis man ikke er meget forsigtig, kan det let ende med en bil med hjulene dybt begravet i sandet.

- I ferieugerne har vi altid en del flere assistancer på strandene, hvor uheldige bilister er kørt fast i sandet, fortæller Sven Riggelsen, der er vagtchef hos SOS Dansk Autohjælp Fyn.

Det er særligt langs kysten på Nordfyn og på Langeland, at autoredderne må trække biler fri. De fleste fastkørsler sker, når bilister bevæger sig forbi de afmærkede områder.

- Man skal altid være påpasselig, hvis man kører ned på stranden i en personbil på sommerdæk. Almindelige dæk tager nemlig ikke særlig godt fat i løst underlag. Sandet på de fynske strande er løsere end på de vestjyske strande, som er kendte for kunne tilgås med bil. Nogle bliver overraskede over, at de selv med en firhjulstrækker ender med at køre fast, siger Sven Riggelsen.

Hvis uheldet er ude, og man skal trækkes fri, bør man ringe efter professionel hjælp, så man ikke skader bilen.

Gode råd til strandkørsel:

  • Kør ikke udenfor de afmærkede områder
  • Efterlad ikke bilen uden opsyn
  • Husk fartgrænsen på 30 km/t
  • Sidder du fast? Tilkald SOS Dansk Autohjælp på 7010 8090

Kontaktoplysninger:
Vagtcentralchef SOS Dansk Autohjælp, Anette Bjørn Juncher: 5118 6085