Fem råd til din bil i vintermånederne

Vinteren er den tid, som kan være en hård prøvelse for din bil. Antallet af assistancer efter færdselsuheld stiger med 75% i vintermånederne, og 59% af alle bjærgninger og fritrækninger finder sted fra december til februar. Og ikke nok med det, foretager SOS Dansk Autohjælp 40% af al starthjælp i samme periode. Her får du fem tips til, hvordan du undgår at blive en del af den kedelige statistik i vintermånederne.

1. Skift til vinterdæk

Vinterdæk er essentielle for at sikre dig sikker kørsel om vinteren. Vinterdæk giver dig en bedre bremselængde på glat føre, og giver dig også bedre greb i koldt vejr. En god tommelfingerregel for hvornår du skal skifte til vinterdæk, er, når temperaturen falder til under 7 grader.

2. Kontroller dit batteri

Lave temperaturer betyder ringere kapacitet på dit bilbatteri. Batteriet kan få 50% lavere kapacitet ved hård nattefrost. Når batteriet ikke virker, starter bilen ikke, og det er en hyppig årsag til bilproblemer om vinteren. Få tjekket dit batteris kapacitet på et værksted, inden det bliver for koldt udenfor, så kan du undgå at få brug for starthjælp.

3. Brug frostsikret kølervæske

Kølervæske beskytter din motor ved at fordele varmen fra forbrænding og sikrer, at din bil kan yde optimalt med det lavest mulige brændstofforbrug. Når temperaturen falder, bør man helgardere sig med frostsikker kølervæske. Få gerne værkstedet til at assistere for den korrekte blanding af vand og kølervæske. Vær ekstra opmærksom på at bruge en variant, der beskytter ned til mellem 25 og 35 minusgrader.

4. Tjek dine lygter og blinklys

Det er den mørke tid, og med regn og slud er det vigtigt at have optimale betingelser for at kunne se og blive set. Derfor er det vigtigt, at du løbende tjekker, at dine lygter og blinklys virker og er rene. Så har både du et bedre udsyn, og andre i trafikken har nemmere ved at se dig.

5. Tjek vinduesviskere og sprinklervæske

Vinteren byder på slud, sne, regn, sjask og snavs, og der skal ikke meget til, før dine bilruder bliver beskidte. Det gør, at du ikke ser vejen og dine omgivelser ordentligt, når du kører, og den mørke tid gør det ikke nemmere. Sørg altid for, at du har rigeligt med sprinklervæske, som er sikret til 21 minusgrader, og at dine vinduesviskere virker, når du har brug for dem. Så bliver du mere sikker i trafikken.

Bliv klogere på det rette tidspunkt for at skifte til vinterdæk.

Undgå uheld i vintermånederne – læs vores guide til vinterkørsel.

Sådan bliver du klar til vinterkørsel

Du kan aldrig helgardere sig 100% fra uheld eller motorproblemer, men her nogle gode tips til, hvad du bør have i bilen:

 • Opladet mobiltelefon
 • Varmt tøj
 • Tæpper
 • Lommelygte
 • Skovl eller spade til at grave bilen fri for sne
 • Isskraber
 • Advarselstrekant
 • Refleksveste
 • Startkabler
 • Træktov
 • Førstehjælpskasse

Få dig et abonnement med SOS Dansk Autohjælp, så kommer du hurtigt videre om vinteren.

Køb abonnement