Det er på tide at skifte til vinterdæk

Vinterdæk øger sikkerheden, når vi kører på våde, kolde og glatte veje. SOS Dansk Autohjælp opfordrer bilister til at skifte til vinterdæk nu.

Vi stiller vores ure om til vintertid, og temperaturen dykker. Derfor er det nu, bilister skal skifte dæk, hvis de vil undgå at blive overrasket af glatte veje på sommerdæk:

- Mange forbinder glatte veje med sne og minusgrader. Men temperaturen på vejbanen kan være væsentligt lavere end luftens. Derfor kommer sæsonens første glatte veje bag på mange bilister, siger SOS Dansk Autohjælps vagtcentralchef, Anette Bjørn Juncher.

En god tommelfingerregel lyder, at det er på tide at skifte til vinterdæk, når temperaturen kommer under syv grader. Ved temperaturer omkring syv grader mister sommerdækkene nemlig en del af deres køre- og bremseevner:

- Dæk er nøglen til sikker kørsel. Vinterdæk er lavet af blødere gummi og har flere lameller i mønsteret. Det giver bedre vejgreb og bremseevne, siger Jeppe Damgaard, teknisk chef, SOS Dansk Autohjælp.

Tjek dækmønster og dæktryk
Inden vinterdækkene monteres, er det vigtigt at tjekke kvaliteten. Gummiet må ikke være mørnet, og SOS Dansk Autohjælp anbefaler et dækmønster på minimum tre millimeter.

Når vinterdækkene er monteret, anbefales det at kontrollere dæktrykket. Er trykket for højt eller lavt går det ud over bilens styre- og bremseevne.

Oplysninger om det korrekte dæktryk til bilmærke og model findes oftest i enten instruktionsbogen eller ved fordøren i førersiden af bilen.

Kontaktinformation:
Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef SOS Dansk Autohjælp: 5118 6085

Ring til SOS Dansk Autohjælp, hvis du er i tvivl
Som kunde hos SOS Dansk Autohjælp kan du altid ringe og få professionel hjælp. Mange gange kan problemet løses over telefonen, da vores teknikere har indgående kendskab til de mange bilmærker. Viser det sig, at problemet ikke kan løses over telefonen, sender vi en autoredder ud med det samme.

Kom trygt afsted på bilferien, læs mere om SOS Dansk Autohjælp og bestil et abonnement her

Køb abonnement