Er din bil klar til kulde og vintervejr?

En grundig vinterklargøring af bilen er en god investering i bedre trafiksikkerhed. Se her, hvad SOS Dansk Autohjælp anbefaler.

De første morgener med frostgrader kommer år efter år bag på bilisterne. Hvis man vil undgå at skøjte rundt med sommerdæk på glatte veje eller blive sat ud af spillet af et fladt batteri er det nu, bilen skal have en kærlig omgang for at blive klar til vinteren.

- Det er umuligt at forudsige, hvornår der kommer frost og sne,
og rent sikkerhedsmæssigt er det vigtigt at få skiftet til vinterdæk, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Det er et lovkrav, at vinterdæk har et dækmønster på 1,6 mm, men SOS Dansk Autohjælp anbefaler minimum 3 mm.

Få kontrolleret batteri og kølervæske
En bil, der ikke kan starte på en kold vintermorgen, er en klassiker. SOS Dansk Autohjælp har rigtig mange starthjælpsassistancer om vinteren. Batteriets kapacitet falder nemlig i takt med temperaturen. Samtidig forbruges der mere strøm om vinteren til lys, sædevarme, vinduesviskere osv.

- Et batteri kan miste op til 50 pct. af dets ydeevne i hård frost, og hvis du kører rundt med et batteri, som i forvejen er slidt, kan du få problemer med at starte bilen på de kolde dage, siger Jeppe Damgaard, teknisk chef hos SOS Dansk Autohjælp.

Derfor anbefaler SOS Dansk Autohjælp at man får sit værksted til at tjekke batteriets stand. Ved samme lejlighed kan man få værkstedet til at kontrollere, om bilens kølervæske er frostsikret.

Lys i mørket
Slukkede baglygter og defekte lygter er fatalt for trafiksikkerheden i det mørke halvår, så du bør jævnligt tjekke, om alle lygter virker. En grundig vask af alle lygter, spejle og ruder er også en god ide.

I det hele taget er en omgang rengøring af bilen oplagt inden vintersæsonen. Det er med til at minimere fugt i kabinen.

Tjekliste til en vinterklar bil:

  • Montér hjul med vinterdæk
  • Få kontrolleret batteri og kølervæske
  • Tjek lygter og skift evt. pærer
  • Fyld frostsikker sprinklervæske på
  • Tjek vinduesviskernes tilstand
  • Rengør og smør gummilister med plejemiddel
  • Støvsug og vask bilen

Kontaktinformation:
Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef SOS Dansk Autohjælp: 5118 608

 

Ring til SOS Dansk Autohjælp, hvis du er i tvivl
Som kunde hos SOS Dansk Autohjælp kan du altid ringe og få professionel hjælp. Mange gange kan problemet løses over telefonen, da vores teknikere har indgående kendskab til de mange bilmærker. Viser det sig, at problemet ikke kan løses over telefonen, sender vi en autoredder ud med det samme.

Kom trygt afsted på bilferien, læs mere om SOS Dansk Autohjælp og bestil et abonnement her

Køb abonnement