Forlæng bilens levetid med en forårsklargøring

Det kan betale sig at ofre nogle timer på at gøre bilen grundigt ren, når vinteren er overstået. En velholdt bil er mere sikker og holder længere. Få SOS Dansk Autohjælps råd til forårsklargøring.

Kalenderen siger forår, og temperaturerne stiger. Selvom vi har haft en mild vinter stort set uden frost, er det en god ide med en grundig omgang rengøring og vedligeholdelse, så bilen er klar til de varme måneder.
- Efter mange måneders regn og vejsalt trænger bilen til en grundig rengøring og lidt kærlig omsorg. Det kan betale sig i forhold til både sikkerhed og bilens levetid, siger vagtcentralchef Anette Bjørn Juncher fra SOS Dansk Autohjælp.

Udover en grundig vask, der fjerner alle rester af vinteren svejsalt, anbefaler SOS Dansk Autohjælp at smøre alle bevægelige dele som viskerarme, dørhængsler og brændstofklap. Og når den første varme forårsdag rammer os, er det også tid til en grundig udluftning:

- Man kan fjerne vinterens fugt fra kabinen ved at lufte grundigt ud på en varm og tør dag, siger Jesper Rebsdorf, distriktschef hos SOS Dansk Autohjælp Sydjylland.

Hvornår skal man skifte til sommerdæk?
Det rigtige tidspunkt til at skifte til sommerdæk afhænger af vejrudsigten:

- Vi anbefaler at skifte, når temperaturerne ikke længere kommer under 7 grader. Man skal passe på med at skifte for tidligt, for vejtemperaturen kan snyde. Selv på lune forårsdage kan nætterne være kolde, og så falder vejens temperatur drastisk, siger Jesper Rebsdorf.

SOS Dansk Autohjælps gode råd til forårsklargøring

  • Rengør lygter og viskerblade med klud og sæbevand
  • Få serviceret bilens aircondition
  • Tjek niveau på olie, kølervæske og sprinklervæske
  • Få tjekket bremserne
  • Smør bevægelige dele som viskerblade, dørhængsler og brændstofklap
  • Efterspænd dine sommerdæk, når du har kørt med dem nogle dage.