Har du lys på i mørket?

Det er blevet den tid på året, hvor vi skal vænne os til, at transporten mellem hjem og job foregår i mørke. SOS Dansk Autohjælp opfordrer bilister til at give bilens lygter et eftersyn.

Måske har du allerede observeret det på vejene? En del biler kører lige nu rundt med slukkede baglygter eller med defekte lygter. Nu, hvor dagene bliver kortere og mørkere udgør mangelfuld belysning en fare i trafikken.

- Vores autoreddere ser dagligt biler, der kører rundt med enten en defekt lygte eller med slukkede baglygter, og de fleste bilister kan nok genkende det. Nu, hvor dagene bliver kortere og mørkere med vådt vejr og tåge, er det rigtig skidt for trafiksikkerheden, siger Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef for SOS Dansk Autohjælp.

Tjek lygter og indstillinger
SOS Dansk Autohjælp anbefaler, at man bruger lidt tid på i ro og mag at tjekke sine lygter og gennemgå bilens lysindstillinger, så man undgår at blive opmærksom på det, mens man er ude at køre:

  • Tænd bilen og test alle lysfunktioner
  • Har du en bil, hvor du selv skal tænde baglygterne, kan du overveje at få værkstedet til at lave en permanent løsning, så al kørelys tænder automatisk
  • Har din bil tågelygter, så afprøv dem for og bag
  • Sørg for at lygterne er rene

- Hvis du oplever at køre bag en bil med slukkede baglygter i lygtetændingstiden, kan du blinke en gang med det lange lys for at gøre føreren opmærksom på det, siger Anette Bjørn Juncher.

Ifølge færdselsloven er det tilladt at blinke med fjernlyset, når det er nødvendigt for at forebygge eller afværge fare.

Det siger færdselsreglerne

  • Det er lovpligtigt at have kørelys på bilen hele døgnet. Det vil sige, at du altid skal have lys foran på bilen
  • Du må godt køre med slukkede baglygter, når det er lyst, men du skal have lys bagpå i lygtetændingstid (mellem solnedgang og -opgang), og når vejret er usigtbart, fx i regn, tåge eller sne

Kontaktinformation:
Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef SOS Dansk Autohjælp: 5118 6085

Ring til SOS Dansk Autohjælp, hvis du er i tvivl
Som kunde hos SOS Dansk Autohjælp kan du altid ringe og få professionel hjælp. Mange gange kan problemet løses over telefonen, da vores teknikere har indgående kendskab til de mange bilmærker. Viser det sig, at problemet ikke kan løses over telefonen, sender vi en autoredder ud med det samme.

Kom trygt afsted på bilferien, læs mere om SOS Dansk Autohjælp og bestil et abonnement her

Køb abonnement