Kraftig regn sætter bilister på prøve

Vejrudsigten lover byger med kraftig regn. Få SOS Dansk Autohjælps råd til, hvordan du undgår uheld og punkteringer på grund af vandmasserne.

SOS Dansk Autohjælp ved af erfaring, at når vejrudsigten melder om voldsomme regnskyl og skybrud, får bilister brug for assistance.

- Vi oplever altid ekstra travlhed i forbindelse med kraftig regn. Vores bedste råd til bilister, der er på farten, når himlen åbner for sluserne, er at sænke farten og holde afstand til de forankørende, siger vagtcentralchef hos SOS International, Anette Bjørn Juncher.

Er der tale om deciderede skybrud stiger risikoen for akvaplaning, hvor bilen mister sit vejgreb. Men også mindre regnskyl kan give trafikale udfordringer, særligt efter en periode med tørt vejr. Så kan der nemlig ligge skidt og dækrester på vejene, som bliver blødt op af regnen og gør vejbanerne glatte som sæbe.

Derudover er det en god ide at være opmærksom på tilstanden af bilens dæk. Hver femte assistance i sommerperioden skyldes punkteringer, og mange punkteringer sker, når regn har skyllet småsten ud på vejen. Hvis dækkene er slidte, stiger risikoen for punkteringer. Derfor anbefaler SOS Dansk Autohjælp et dækmønster på minimum 3 mm – selvom lovkravet kun lyder på 1,6 mm.

Gode råd til kørsel i regn:

  • Forebyg uheld ved at sænke farten og holde afstand
  • Vær forberedt på glatte vejbaner
  • Kontroller dine dæk – dækmønsteret bør være min. 3 mm.
  • Tjek dine vinduesviskere – er gummiet mørt, er de ikke til meget hjælp

Brug for hjælp? Ring til SOS Dansk Autohjælp på telefon: 7010 8090

Kontaktinformation:

Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef SOS Dansk Autohjælp: 5118 6085

Ring til SOS Dansk Autohjælp, hvis du er i tvivl
Som kunde hos SOS Dansk Autohjælp kan du altid ringe og få professionel hjælp. Mange gange kan problemet løses over telefonen, da vores teknikere har indgående kendskab til de mange bilmærker. Viser det sig, at problemet ikke kan løses over telefonen, sender vi en autoredder ud med det samme.

Kom trygt afsted på bilferien, læs mere om SOS Dansk Autohjælp og bestil et abonnement her

Køb abonnement