Sommerferie i bil: Forberedelse betaler sig

Sommerferien nærmer sig, og i år er det oplagt at bruge nogle af feriedagene på en bilferie eller længere køreture i det danske sommerland. SOS Dansk Autohjælp giver dig her en række gode råd, der kan forhindre forsinkelser og ødelagte feriedage.

Hos SOS Dansk Autohjælp er der travlt, når sommerferien er skudt i gang. Hver sommer er det de samme udfordringer, der driller på kør-selv-ferien. Med nogle fornuftige forberedelser, kan man undgå problemer og spare sig selv og familien for ærgrelser undervejs.

Giv din bil et eftersyn
Inden afgang er det oplagt at give bilen et eftersyn, hvor bilens funktioner tjekkes. Gør det gerne i så god tid, at der er tid til et værkstedsbesøg inden ferien, hvis noget ikke er, som det skal være. Tjek dækkenes tilstand, og husk at pakke en nøgle til låseboltene på alufælgene. Husk også at kontrollere standen på diverse væsker: Bremsevæske, kølervæske og sprinklervæske.

Pak med omtanke og husk ekstranøgle
Tænk på sikkerhed, når bilen pakkes. Man skal kunne lave en nødopbremsning uden at risikere at få en taske eller andre tunge ting i nakken. De tungeste genstande skal placeres lavt og længst fremme i bagagerummet. Sørg også for, at der stadig er godt udsyn til alle sider, når bilen er pakket. Derudover kan en ekstra bilnøgle kan vise sig at være guld værd på bilferien:
- Vi oplever år efter år, at mange ved en fejl låser deres bilnøgle inde, når de for eksempel lægger deres jakke med bilnøgle i lommen i bagagerummet, eller hvis bilen automatisk låser. En ekstranøgle kan derfor have en uvurderlig betydning, især hvis den ikke opbevares sammen med den anden nøgle, siger Anette Bjørn Juncher, vagtcentralchef hos SOS Dansk Autohjælp.

Vær opmærksom, når du tanker
Der er meget at holde styr på, når man er på ferie. En klassisk tanketorsk på bilferien er, at man kommer til at tanke benzin på dieselbilen. Sker det, er det vigtigt, at man ikke starter motoren:
- Forkert brændstof kan ødelægge motoren, hvis man starter bilen. Tanken skal tømmes, før man kan køre videre. Derfor skal man ringe efter vejhjælp, hvis man er kommet til at tage fejl af brændstoffet, siger Anette Bjørn Juncher.

Få tjekket din aircondition
En lang køretur i en overophedet bil kan tage sommerhumøret fra enhver. Selvom ferien foregår i Danmark, kan temperaturen i kabinen sagtens blive høj på en sommerdag. Derfor anbefaler SOS Dansk Autohjælp, at man får serviceret airconditionanlægget inden afrejse. På den måde undgår man et defekt airconditionanlæg – og samtidig forhindrer man dårlig lugt fra anlægget. 

Ring til SOS Dansk Autohjælp, hvis du er i tvivl
Som kunde hos SOS Dansk Autohjælp kan du altid ringe og få professionel hjælp. Mange gange kan problemet løses over telefonen, da vores teknikere har indgående kendskab til de mange bilmærker. Viser det sig, at problemet ikke kan løses over telefonen, sender vi en autoredder ud med det samme.

Kom trygt afsted på bilferien, læs mere om SOS Dansk Autohjælp og bestil et abonnement her

Køb abonnement